• Wij hebben open huis wanneer u dat wilt!

    Ook overdag!

    object_img
  • object_img
  • object_img
  • object_img
  • object_img

Bijna 'live'!!

Als koper bepaal jij toch welke woning je wilt kunnen bekijken?

 

Normaal bepalen verkopers en makelaars welke woningen te bezichtigingen zijn. ZO Makelaars laat met Kijkavond.nl de kopers aan zet; kopers kunnen anoniem aangeven welke huizen ze graag willen bezichtigen. Elke laatste donderdagavond van de maand is er Open Huis. De kijker bepaalt zelf welke huizen dan bezocht kunnen worden als Open Huis. Laagdrempelig, want de koper hoeft geen afspraak via makelaar te maken en door ’s avonds open huis te houden hoeft de woningzoeker geen vrij te nemen. Dit jaar hebben 330 woningen en appartementen meegedaan, waarbij gemiddeld drie bezoekers per huis kwamen.

Kijkavond.nl – een initiatief van ZO Makelaars (Delft) - is eigenlijk de koopavond voor huizen in de verkoop. Afgelopen jaar is er iedere laatste donderdag van de maand gelegenheid aan kopers gegeven om hun eigen route samen te stellen.

Doel van de actie

Normaal brengen makelaars en verkopers aanbod zichtbaar. Aanbod gestuurd. Het kan anders volgens ZO makelaars. Waarom zou je dat niet omdraaien? Laat kopers weten dat ze, anoniem, kunnen aangeven welk huis of welke huizen ze graag, wederom anoniem, willen gaan bezichtigen. Dat is wat kijkavond.nl faciliteert. Elke laatste donderdagavond van de maand is er Open Huis. De kijker bepaalt zelf welke huizen dan bezocht kunnen worden als Open Huis.
De verkoper blij, omdat er mensen komen kijken op deze avond, waarvoor ze het huis keurig in tip-top staat hebben gebracht, wetende dat het niet voor niets is geweest

De koper blij, want die hoeft geen afspraak via de makelaar te maken, die hem daarna agressief blijft lastigvallen om toch echt dat huis nu te gaan kopen. De makelaar blij, aangezien hij meer kijkers kan realiseren en zodanig de verkoop van het huis sneller voor mekaar kan krijgen, terwijl er gelijktijdig een prima dienstverlening aan de klant wordt gegeven. “Kijkavond is eigenlijk de koopavond voor huizen in de verkoop. Laagdrempelig en vanuit de koper gedacht. Het zou goed zijn voor de kopers (en verkopers) als makelaars hier flink gebruik van gaan maken. Dit initiatief verdient het om succesvol te worden.”

Middelen

Uitgebreide site, speciale posters, iPhone-applicaties, TomTom-routes

Resultaat

Groot aantal collega’s wilde dit concept gebruiken. Delftsemakelaars.nl is een samenwerkingsverband waar dit concept deels ook gebruikt werd. Het afgelopen jaar tijdens het landelijke Open Huis deden er ruim 330 woningen en appartementen mee, waarvan er gem. 3 bezoekers per huis kwamen.

Waarom speciaal?

Normaal bepalen verkopers/makelaars welke woningen te bezichtigingen zijn. Kijkavond laat de kopers aan zet. Dit is wat kopers willen, maar tevens door de avonduren hoeven ‘tweeverdienende’ kopers niet keer op keer vrij te nemen en bepalen zelf hun route.

Innovatief

Funda, Jaap etc. zijn grotendeels ontstaan vanuit een verkopersmarkt. Aanbod brengen op de markt, vraag volgde toch wel. Nu is de vraag leidend. Dit concept wordt ingezet, vanuit zoekers gedacht. Kopers zullen moeten meegaan in die gedachte.

Juryoordeel

“Door een kijkavond te faciliteren waarbij potentiële kopers (anoniem) kunnen aangeven welke huizen ze vrijblijvend en zonder afspraak willen bezichtigen, durft ZO Makelaars af te wijken van de traditionele ‘machthebbende’ rol van verkoper en makelaar. Deze innovatieve aanpak past uitstekend in de huidige vraaggestuurde markt. Dit is een nieuw initiatief dat landelijk navolging verdient.”
José Schellekens – Woningmarktjournalist

“Een leuke aanvulling op de open huizenroute en dan gepersonaliseerd. Voorkomt zeker over en weer teleurstellingen. Jammer dat het nog niet op grote schaal wordt toegepast.”
Leo van de Pas – Woningmarktcijfers.nl

“Door het bieden van de mogelijkheid voor kopers om zelf hun route samen te stellen, worden daarna pas de huizen deelnemer gemaakt. Zo weet je zeker dat elk huis bezoek krijgt.”
Paul van den Putten – ERA

Uitgelicht