• Wij hebben open huis wanneer u dat wilt!

    Ook overdag!

    object_img
  • object_img
  • object_img
  • object_img
  • object_img

Meer huizen verkocht in april op jaarbasis

De woonmarkt gaat beter

 
In april zijn 18,3 procent meer woningen verkocht vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Ten opzichte van de voorgaande maand is er sprake van een daling van 4,8 procent.

Dat meldt het Kadaster maandag, de 18e mei.

Er werden in april dit jaar 12.748 woningen verkocht, een jaar eerder waren dit er 10.780. Het Kadaster registreert de transacties op het moment van eigendomsoverdracht.  

Er was een toenemende verkoop van alle woningtypen te zien, de transacties van vrijstaande woningen stijgen het meest (20,5 procent), die van twee-onder-een-kap het minst (13,4 procent).

Vergeleken met maart 2015 is er enkel een kleine stijging bij de twee-onder-een-kap woningen. De tussenwoningen daalden het meest met 7,2 procent.

Het aantal geregistreerde hypotheken nam in april 2014 met 14,4 procent toe vergeleken met april vorig jaar. Afgezet tegen de maand ervoor is er een daling van 3,6 procent.

Het aantal executieveilingen steeg met 1,2 procent ten opzichte van april vorig jaar. Executieveilingen, de gedwongen verkoop van een huis, komen voort uit een beslaglegging en leveren doorgaans minder opbrengsten op dan bij een reguliere verkoop.  
 

Uitgelicht